Reteta mic dejun sanatos - clatite americane din banane

Rețetă clătite americane din banane și făină de ovăz

De prin primăvara lui 2018, de când am făcut prima oară clătite americane din banane, ne tot răsfățăm în dimineți târzii de weekend cu acestea. Adevărul e că sunt și foarte simplu de făcut, și sănătoase, și delicioase. Și unde mai pui și că arată superb? La început le făceam doar din banană, ou și făină albă. Pe parcurs, însă, am adaptat rețeta să fie mai healthy, și puțin mai aromată.

Înlocuisem, la un moment dat, făina albă cu “făină de ovăz”, adică cu ovăz dat la blender. Am mai adăugat apoi și esența de vanilie, și uneori puțin lapte de vacă, sau de migdale, sau de orez. Dar în perioada în care mergeam la sală dimineața, am descoperit din greșeală făina de ovăz. Spun din greșeală pentru că îmi comandasem pe My Protein “Instant Oats”, în speranța că mai salvez câteva minute de somn, furate din pregătitul micului dejun. Instant Oats astea erau o pudră, nu tocmai ce îmi imaginasem eu pentru porridge. La ingrediente scrie așa: 100% făină de ovăz. Aaa, păi i-am găsit locul perfect atunci: în clătitele mele americane cu banane. Și de atunci, mă țin de rețeta următoare. Desigur, când îmi lipsește vreun ingredient, îl înlocuiesc.

Ingrediente:

Pentru clătite:

  • 4 banane mai mici sau 3 mai mari (pentru două persoane, aproximativ 9 pancakes)
  • Un ou
  • 100g făină de ovăz (sau orice făină)
  • Un strop de esență de vanilie

Pentru topping:

  • Sirop de arțar
  • Fructe proaspete sau congelate (eu am folosit căpșuni și afine proaspete, alteori folosesc și zmeură, proaspătă sau congelată)
  • Cacao nibs (tot de pe My Protein)

Instrucțiuni:

  1. Pasăm bine bananele, fie cu o furculiță fie, mai simplu, la blender/robot de bucătărie. Adăugăm oul bătut, făina și esența de vanilie. Amestecăm bine toate ingredientele. Structura aluatului ar trebui să fie mai groasă decât cea a clătitelor noastre, românești, astfel ca atunci când puneți un polonic în tigaie, să nu se întindă, și să mai încapă vreo două clătite pe lângă.
  2. Încingem o lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă. Punem câte un polonic din compoziție, iar când încep să se formeze bule mici pe suprafața lor, le întoarcem pe cealaltă parte încă un minut două.
  3. După ce am gătit toate clătitele, le asamblăm: peste teancul de clătite, turnăm sirop de arțar, fructele spălate și tăiate și cacao nibs.
Reteta mic dejun sanatos - clatite americane din banane
Clătite americane din banane – înainte de a fi devorate

Cam atât e de simplu să faci acest mic dejun delicios și sănătos. Poftă mare!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*