Veranda Dream Tricule Dunare

Escapadă de weekend la Dunăre – Dream Tricule

În urmă cu vreo doi ani, am decis să profit de fiecare vară ca să vizitez România. Cu zilele de concediu am stat dintotdeauna prost, așa că profit de toate weekendurile din vară să vizitez câte un loc nou. La Dunăre n-am mai fost de câțiva ani buni, și nici atunci n-am vizitat prea multe. Așa că am ales să ne petrecem un weekend în Clisura Dunării, la granița cu Serbia. Am plecat într-o vineri după ora 5 de la birou, ne-am făcut rapid bagajul și am condus 3 ore și puțin din Timișoara până lângă Svinița, un sat sârbesc, unde am găsit niște căsuțe de poveste – albe, decorate în stil rustic și unic, cu ferestre mari și cu un view de neînlocuit către Dunăre – căsuțele Dream Tricule. Vis-a-vis, un oraș sârbesc pitoresc, tot pe deal, de unde am ascultat și un concert sâmbătă seara. Că da, când aerul nu e poluat, se aud concertele din țara vecină :).

Veranda Dream Tricule Dunare
Pe verandă la Dream Tricule

Căsuțele le-am găsit pe facebook, din întâmplare și m-au cucerit din prima. Recunosc, ferestrele mari și veranda privată cu vedere spre Dunăre m-au convins. Gazda, Svetlana, e foarte prietenoasă și implicată. Ne-a povestit că e și ea din Timișoara, dar își petrece majoritatea timpului la Svinița, pe terenul unde au locuit bunicii ei și unde a construit căsuțele, proiectul ei de suflet. Fiind construite în extravilan, a fost un efort să ajungă să le alimenteze cu curent, apă, căldură și chiar și internet. Se folosește de panouri solare, ceea ce pe noi ne-a impresionat, dar și  de generator pentru climă. Micul dejun ne-a fost servit pe veranda noastră, dar există și bucătărie comună de vară pe care o puteți folosi. 

Dream Tricule Dunare casuta lemn
Dream Tricule, interior căsuță

În zonă, am ales să facem o plimbare cu șalupa, unde am văzut Chipul lui Decebal, Cazanele Dunării și Mănăstirea Mraconia. Am cumpărat pe loc bilete din Orșova, cu 50 lei de persoană. În rest, am ales să citim și să lenevim pe la căbănuțe, că tare ne erau dragi. Ne-am relaxat pe pontonul Dream Tricule și, deși n-am apucat să le folosim, am văzut că au și două ciubere unde te poți răcori. La cât mai multe weekenduri așa relaxante!

Link-ul de booking pentru cazare aici.

Cuplu veranda Dream Tricule Dunare
Pe veranda căsuței Dream Tricule
Veranda mic dejun Dream Tricule Dunare
Micul dejun pe veranda Dream Tricule
Un barbat pe nume Ove pe hamacul Dream Tricule
Un bărbat pe nume Ove pe hamacul Dream Tricule
Ponton Dream Tricule Dunare costum baie Elsewhere365
Pe pontonul Dream Tricule, purtând costumul de baie din plastic reciclat Elsewhere365

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*