Kuala Lumpur Malaysia Petronas Towers

Cum ne-a surprins Kuala Lumpur? Sfaturi utile pentru o vizită scurtă

Știam despre Kuala Lumpur că e orașul acela mare, hub internațional din Asia. Nu de puține ori, căutând zboruri pentru Asia, am folosit în căutări și Kuala Lumpur. Anul acesta, când am zburat spre Bali, am ales să cumpăr zbor separat Europa – Kuala Lumpur și Kuala Lumpur – Bali. Și dacă tot ajungeam pe acolo cu bilete independente, de ce să nu vizităm și orașul? 

Am aflat, după multe călătorii, că suntem mai mari iubitori de natură decât de orașe sau muzee, sau orice creat de om. Așa că am rezervat o singură noapte pentru Kuala Lumpur, la întoarcerea din Bali. Am regretat.

Uite de ce…

Kuala Lumpur Malaysia Petronas Towers
Kuala Lumpur, Malaysia

Primul lucru pe care l-am aflat despre orașul malaezian e că e… foarte ieftin. Da, știu, Asia în general e ieftină, dar pentru infrastructura oferită, e chiar foarte ieftin! Am văzut de multe ori poze pe net din vreun infitiny pool plantat pe vreun sky scrapper, cu vedere la faimoasele turnuri Petronas. Așa că am încercat să găsesc și eu o cazare care oferă așa ceva, pregătită fiind să renunț dacă era prețul prea mare. Nu doar că n-am renunțat, am găsit chiar foarte multe opțiuni rezonabile și tare greu mi-a fost să aleg. 

După multe dezbateri, am ales un apartament luxos cu două dormitoare, două băi și vedere la Petronas Towers în The FACE Suites. Am plătit 120 euro pe o noapte, suma fiind împărțită la 4. Am primit camera la etajul 19. Clădirea în care se află apartamentele e o clădire înaltă și impunătoare. Câteva etaje deasupra noastră, se află și mult dorita piscină infinită, cu vedere la turnuri și nu numai. Las mai jos câteva imagini care spun toată povestea. Pe lângă asta, am ales să mâncăm și un mic dejun în regim continental, cu fel și fel de bunătăți asiatice. Ce mi-a plăcut mie cel mai mult la micul dejun, a fost diversitatea. Și nu mai vorbesc de alimente, deși și acelea erau diverse, ci de oameni. La fiecare masă stăteau oameni dintr-o cultură diferită de a celor din jur, și mi-a făcut mare plăcere să-i observ pe toți. Familii numeroase, adolescente într-un getaway cu prietenele, oameni de afaceri, și tot soiul de oameni din culturi diverse.

Kuala Lumpur The FACE Suites infinity pool Malaysia
Infinity pool @ The FACE Suites, Kuala Lumpur

Pentru transport de la/la aeroport, am folosit airportshuttles.com. Pentru că uitasem să rezervăm ceva și ajungeam seara târziu, am bookuit de pe site-ul ăsta o mașină, din aeroportul din Bali, chiar înainte să ne urcăm în avion. Au fost foarte prompți, am primit confirmarea rezervării imediat, plus mesaj pe whatsapp de la șofer, să ne înțelegem la zona de întâlnire. Plata am făcut-o online, când am rezervat de pe telefon, deci foarte simplu.

După micul dejun bogat și ceva timp petrecut în piscină, am coborât din “palat” să simțim vibe-ul orașului. Am fost loviți de un val de căldură greu de suportat, dar am ales să continuăm. Ne-am plimbat prin centru, pe la Petronas Towers, unde din păcate nu am putut intra, fiind o zi de luni când turnurile sunt închise publicului, prin parcul KLCC, apoi mai departe și mai departe, căutând ceva de mâncare și căutând cu ochii detaliile orașului. 

Am ajuns într-un fel de food court chinezesc/japonez foarte ieftin, despre care citisem online – Lot 10 Hutong Food Court. Am luat prânzul, apoi am început să intrăm prin tot felul de mall-uri care de care mai luminoase. Am parcurs kilometri nelimitați, de dinainte de prânz până seara, pe jos. 

KLCC Park Kuala Lumpur Petronas Towers Malaysia
KLCC Park, Kuala Lumpur

Ce am realizat la finalul zilei: că nu am văzut mizerie prin oraș, deși nu erau nici coșuri de gunoi la tot colțul. Cu toate că prețurile sunt incredibil de mici și culturile foarte diferite în Kuala Lumpur, curățenia e respectată de toată lumea. Nu, nu ne-am plimbat doar prin centru sau doar prin locuri turistice. Chiar deloc. 

Sfaturi utile pentru o vizită în Kuala Lumpur:

  • Cazează-te la un hotel cu infinity pool – ăsta e orașul în care îți permiți și, crede-mă, merită!
  • Îmbracă-te foarte lejer când ieși pe stradă, țara se află aproape de ecuator, climatul fiind tropical-umed. Nu este pe atât de cald pe cât se simte, din cauza umidității ridicate
  • Lasă puțin loc în bagaj pentru shopping – găsești tot ce vrei și ce nici nu ți-ai imaginat, la prețuri foarte bune (noi nu am mai avut loc nici de-un ac în bagaj, dar am mai îndesat vreo două tricouri)
  • Vizitează zona Petronas Towers – KLCC Park, e superb
  • Dacă ajungi în Kuala Lumpur într-o altă zi decât luni, vizitează turnurile – pun pariu că e o vedere superbă de acolo
  • Plimbă-te fără sens, descoperă orașul
  • Mănâncă cele mai interesante feluri de mâncare din lume – diversitatea e incredibilă
Infinity pool The FACE Suites Kuala Lumpur Malaysia
Infinity pool @ The FACE Suites, Kuala Lumpur
The FACE Suites Kuala Lumpur Malaysia
The FACE Suites, Kuala Lumpur
Kuala Lumpur Malaysia strada noaptea
Kuala Lumpur noaptea

Te-am convins să-i dai măcar o șansă? Nu e același gen de călătorie ca vacanța în Bali, însă merită explorat și acesta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*