Să trăim în secolul 21 fără tehnologie? Ni-cio-da-tă!

Vă mai amintiți zilele acelea de demult, în care timpul avea altă viteză, în care socializarea se făcea doar face to face și tot timpul nostru liber îl petreceam cu cei dragi, citind o carte sau pur și simplu pălăvrăgind? Nici eu. Am crescut în mare parte într-o lume a gadget-urilor. Adică mă jucam Prince of Persia pe un Pentium, nu vă imaginați că am copilărit în viitor, dar mereu am fost cumva conectată cu tehnologia, încă de mic copil. Așa că nu îmi pot imagina ce ar însemna viața mea fără tehnologie. Bine, poate și pentru că din asta trăiesc. Și eu și colegul de apartament, ăăă, logodnicul, suntem programatori. Cadourile de aniversări, sărbători sau zile de naștere sunt mereu gadget-uri sau pe alocuri bilete de avion, că ne pasionează și cutreieratul lumii. Sigur, plecăm cu un arsenal mărișor de gadget-uri după noi, să nu cumva să le ducem dorul. Pentru acestea, folosim și un arsenal de rucsacuri. De la cele de călătorie, de fotografie până la cele pentru laptop când fugim într-un business trip. De ce nu pot folosi același rucsac pentru orice? Păi, uite de ce:

  • rucsacul de călătorie are indubitabil un rol foarte important: trebuie să fie practic și comod. E important să alegi un rucsac potrivit ca dimensiune și greutate pentru tine, structura de rezistență de pe spatele acestuia să fie potrivită, pentru a te asigura că echilibrează bine greutatea. De asemenea, mă asigur că rucsacul de călătorie este practic, prin verificarea compartimentelor: vreau ca toate lucrurile necesare unei călătorii să aibă un loc specific, pentru acces ușor, iar volumul nu poate fi mai mare decât necesarul meu, pentru că nu vreau să am greutate mai mare decât necesară în lungile mele drumeții sau plimbări.
  • rucsacul de fotografie e definit de un lucru: compartimentare. Nici nu are sens să spun mai multe, cred că știți cu toții cât de relevantă e compartimentarea fiecărui body de aparat sau obiectiv în parte, sau a cardurilor de memorie, baterii externe, cabluri și așa mai departe.
  • Rucsacul de laptop: fie că folosiți rucsacuri sau genți pentru laptop, e foarte important să alegeți dimensiunea potrivită pentru acesta. Nu are rost să zic cum e cu un rucsac prea mic, dar nici cu unul prea mare nu e ok. Să mergi într-un business trip și să ți se plimbe laptopul dintr-o parte într-alta prin geantă nu-i treabă.

Dar cum credeți că se îmbină tehnologia cu casa noastră, a celor dependenți de ea? Păi e cam așa: fie că ne aflăm la birou, în bucătărie, pe canapea sau în baie, avem atașat de noi câte un laptop și/sau telefon. Găsim mereu câte ceva de făcut pentru blog, sau pentru job, sau pur și simplu ne îmbunătățim skill-urile foto-video cu tutoriale. Ne relaxăm de multe ori tot cu ajutorul tehnologiei, urmărind câte un serial pe Netflix sau, în cazul “colegului de apartament”, cu câte-un joc nou. Are totul necesar pentru hobby-ul lui: laptop de gaming, mouse, căști și mousepad de gaming și chiar și un scaun super comfortabil de… ați ghicit, gaming. Recunosc, mă furișez uneori pe scaunul minune să mă relaxez, când nu e el acasă. Doar n-o să mă așez pe el să mă vadă, după ce l-am certat că a dat atâția bani pe el! 

Dacă ar fi să facem un serial – Tehnologia la tine acasă – am avea cel puțin trei sezoane, vorbind câteva episoade doar de accesorii laptop și vreun sezon întreg despre accesorii smartphone

*Articol scris pentru proba 6 a competiției SuperBlog 2019

Un Comentariu

  1. Pingback: Proba 6. “Să trăiesc fără tehnologie? Niciodată!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*