Barcelona Placa Reial

City break în Barcelona: unde ne cazăm, unde mâncăm, ce vizităm

Barcelona… Am vizitat orașul ăsta magic pentru prima oară în 2015, vara. Am petrecut o săptămână magică, am văzut multe lucruri, dar parcă niciodată nu e destul. Așa că, atunci când s-a ivit oportunitatea să mergem în Tenerife luna aceasta, n-am stat pe gânduri: ne oprim câteva zile și în Barcelona. Am stat două nopți înainte de Tenerife, două nopți după și am făcut și de un mic city break. Vă povestim mai jos detalii organizatorice 🙂 

  1. Cum ajungem în Barcelona?
  2. Cum ajungem de la aeroport în Barcelona?
  3. Cum ne deplasăm în oraș?
  4. Unde ne cazăm în Barcelona?
  5. Unde mâncăm în Barcelona?
  6. Ce vizităm în Barcelona?

Cum ajungem în Barcelona?

Din România, sunt 5 orașe din care Wizz Air zboară direct către Barcelona:

  • București-Barcelona
  • Cluj-Napoca-Barcelona
  • Craiova-Barcelona
  • Iași-Barcelona
  • Timișoara-Barcelona
La Barceloneta
La Barceloneta

Cum ajungem de la aeroport în Barcelona?

Sunt mai multe metode de a ajunge din aeroport în oraș. La prima vizită, am folosit metroul, aveam un buget de proaspăt angajați pe vremea aia, iar din punct de vedere al costurilor, metroul e printre cele mai ieftine variante. De data asta, am folosit Uber și Taxi, pentru că am avut zboruri la ore târzii și a fost mai convenabil așa. Nu și din punct de vedere al prețurilor.

Variante de a ajunge de la aeroportul Barcelona El Prat în oraș:

  • Metrou: puteți ajunge în multe zone ale orașului, dar cel mai probabil va trebui să schimbați linii. Preț bilet: 5.15 euro.
  • Aerobus: face legătura între aeroport și centrul orașului (Plaça d’Espanya și Plaça de Catalunya). Vine la fiecare 15 minute. Preț bilet: 5.90 euro.
  • Autobuzul public 46 (Plaça d’Espanya-aeroport). Se poate folosi cartela de călătorie pentru transportul în comun din oraș, nu trebuie bilet special.
  • Tren: doar din terminalul 2.
  • Uber: în jur de 27-30 euro cursa. 
  • Taxi (preț fix sau cu ceas): cu preț fix, luat din aplicația Uber (taxi precio cerrado se numește), în jur de 30 euro cursa. Cu ceas, am plătit chiar și 40-50 euro/sens.

Despre variantele pe care le-am folosit noi, vă putem spune că Uber avea cel mai bun preț, uneori la egalitate cu taxi preț fix (precio cerrado), luat tot prin aplicația Uber. Am avut și un taxi cu ceas la preț super bun, dar am avut și 2 ture cu taxi pe ceas la preț dublu decât ar fi fost cu Uber/Taxi preț fix. Uber mi se pare cel mai ok, că știi din start cât plătești, sau taxiul cu preț fix. De menționat că, atunci când folosiți prima oară aplicația Uber în Spania, trebuie adăugat nr. buletinului/pașaportului, apoi se așteaptă 15 minute verificarea. Abia apoi puteți comanda o mașină. Cel mai ieftin e metroul sau Aerobus.

Toate variantele și detaliile de transport le-am primit de la Adriana (Mapping Travel), care oferă o broșură cu asemenea informații și idei de itinerarii prin Barcelona gratuit, celor care rezervă cazarea prin ea. Vă povestim mai jos mai multe.

La Barceloneta
La Barceloneta

Cum ne deplasăm în oraș?

Transportul în comun în Barcelona e foarte bine pus la punct. Se poate călători cu metrou, tren, autobuz sau tramvai, dar și pe jos e foarte plăcut, deși distanțele pot fi foarte mari. Se pot cumpăra cartele de călătorie care pot fi folosite pe toate mijloacele de transport în comun. Găsiți aici toate variantele, sau de aici puteți cumpăra Hola BCN card cu 48h, 72h, 96h sau 120h.

cartierul Sant Gervasi
Sant Gervasi

Unde ne cazăm în Barcelona?

Pentru prima oară, am testat 3 variante de cazări în același oraș. Vă povestim, pe rând, despre fiecare.

  • Hotel Silken Sant Gervasi, un hotel de 3 stele din Barcelona, într-un cartier rezidențial foarte liniștit. Camere foarte mari, pat king size, confort și un preț foarte rezonabil. Am avut și micul dejun inclus, bufet suedez, iar faptul că am ajuns seara târziu nu a fost o problemă, pentru că check-inul e deschis 24 din 24. Vă lăsăm linkul hotelului Silken Sant Gervasi, dar și linkul de pe Booking.com, unde puteți verifica disponibilitatea și rezerva o cameră. Recomandăm hotelul pentru servicii foarte bune și buget redus.
Hotel Silken Sant Gervasi Barcelona
Hotel Silken Sant Gervasi
  • Hotel Balmes, din colecția de hoteluri de lux & pet friendly Derby Collection, un hotel superb de 4 stele, cu finisaje de calitate și propria colecție de artă pe holurile hotelului. Hotelul se află în zona Eixample, o zonă excelentă, aproape de obiective turistice cum ar fi Casa Mila sau Casa Batllo. Am avut și aici micul dejun inclus, bufet suedez, recepție deschisă 24 din 24, dar și intare gratuită la Muzeul Egiptean din Barcelona, un bonus foarte drăguț. Derby Collection au multe hoteluri în Barcelona și în alte 3 mari orașe: Madrid, Londra și Paris. Recomandăm hotelurile din colecție, dacă doriți ceva mai mult decât doar o cazare.
Hotel Balmes Barcelona
Hotel Balmes
Hotel Balmes Derby Hotels
Hotel Balmes
  • A treia variantă este ceva mai personală, pentru că este o agenție de turism (Mapping Travel) a Adrianei, o româncă ce locuiește în Barcelona și ajută românii să-și găsească cazare la preț bun în orașul ei. Am cunoscut-o personal pe Adriana și ne place tare personalitatea ei, deși deja o plăceam din online, de pe Instagram, unde o urmăresc de câțiva ani pentru ponturi despre Barcelona. Așadar, Adriana ne-a găsit un apartament superb, în zona Eixample, pe care ea o recomandă mereu. Pe lângă prețurile bune, apatamentele luate prin agenția Adrianei sunt foarte avantajoase pentru familii și grupuri mari, acestea fiind uneori cu mai multe dormitoare, sau în aceiași clădire. Pe lângă super cazare, Adriana mai ofera un mic ghid turistic, gratuit. Acolo veți găsi informații despre transport, cum se ajunge de la aeroport (ea ne-a recomandat variantele de mai sus), variante de trasee, ce se poate vizita, și altele. O recomandăm cu drag.
Barcelona Apartment
Barcelona Apartment Mapping Travel

Unde mâncăm în Barcelona?

Am mâncat în câteva locuri grozave în Barcelona luna trecută, vă las mai jos linkurile. Cele din 2015 nu mai sunt de actualitate, așa că sărim peste.

Lokal Bar Barcelona
Lokal Bar
  • Lato Cafe – începem cu recomandarea unui local de brunch. Aici ne-a plăcut tare, mâncare foarte bună, notă excelentă pe Google Maps. Foarte busy în weekend, dar nu se fac rezervări pentru weekend, așa că trebuie așteptat puțin pentru o masă, dacă e plin.
  • Lokal Bar – vecini cu Leto Cafe, Lokal Bar este restaurantul Adrianei, de care vă povesteam mai sus. Soțul ei se ocupă de el, au reviewuri excelente pe Google Maps, iar motivul este foarte bun: mâncarea e delicioasă. De încercat friptura de vită, coada de bou în foietaj și caracatița – demențiale!
  • Mana75 – cea mai bună paella, restaurantul este chiar cu specific paella. Open kitchen, spațiu foarte fain decorat, cererea mare, așa că trebuie rezervare, mai ales pentru serile din weekend. Prețurile sunt destul de mari, în jur de 45 euro o tigaie de paella pentru două persoane (super consistentă), dar merită o dată încercat.
  • Sr. Ceviche – restaurant cu specific sud american, cu specific ceviche, dar găsiți și alte feluri de mâncare yummy: empanadas, fish tacos, etc. Super vibe sud american, cu muzică latino, decor plăcut și service foarte friendly. Potrivit pentru un date, dar nu numai.
  • Piața La Boqueria – de listat și la obiectivele turistice, dar și la locații faine de mâncat e piața asta. Produse fresh, aranjate superb sub formă de artă, totul îți face cu ochiul aici. De la fructe proaspete și foarte diverse, la sucuri naturale și chiar și mâncare gătită. Dulciuri, băuturi, jeleuri, chiar găsiți aproape orice aici. Și dacă vreți să gătiți voi, se găsesc și o grămadă de ingrediente fresh, de la legume la pește și fructe de mare sau ouă.
  • Brew Coffee – cafea de specilitate delicioasă.
La Boqueria
Mercato La Boqueria

Ce vizităm în Barcelona?

Sunt numeroase obiectivele din Barcelona, nu-ți ajunge o săptămână să le vizitezi pe toate. Noi le-am văzut pe cele mai importante în 2015, pe unele și în 2022. Le notez mai jos.

  • Sagrada Familia – opera de artă a lui Gaudi urmează a fi finalizată în 2026, însă e o capodoperă oricând o vizitați. Biletele se cumpără online.
  • La Barceloneta – faimoasa plajă a Barcelonei, cu o promenadă de vis. Must see, deși strict pentru plajă e foarte aglomerată.
  • Parc Guell: puteți cumpăra bilete în superbul parc de aici.
  • Plaça Reial: unul din locurile mele favorite din Barcelona, o piață micuță, aproape de La Rambla, La Boqueria.
  • La Boqueria: piață cu mâncare gătită sau proaspătă, de vânzare,  foarte diversă, colorată și superb aranjată. E minunat și doar de vizitat, deși e greu de plecat de acolo fără ceva de îmbucat. Prețurile nu sunt mici, dar toate produsele sunt de calitate.
  • Cartierul Gothic – cartier fermecător, medieval, plin de baruri, restaurante și magazine.
  • Casa Mila – bilete aici.
  • Casa Battlo – bilete aici.
  • Parc de Montjuic – parcul meu preferat din Barcelona, oferă o priveliște panoramică asupra orașului.
  • La Rambla – strada pietonală faimoasă din Barcelona, populară pentru shopping, dar și pentu că unește multe puncte de atracție.
Casa Batllo
Casa Batllo

Găsiți bilete și pentru alte intrări sau activități și excursii de o zi pe siteul sau în aplicația Get Your Guide. Noi i-am descoperit chiar înainte de vacanța în Tenerife, iar intrările la parcurile de pe insulă de aici le-am luat, la pachet, la preț mai bun decât separat, de pe siteul companiei.

Cam atât despre Barcelona. Ne auzim mai des pe Instagram @umbluvandra, iar pe blog revenim curând cu articolul din Tenerife.

Safe travels!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*