Cazare sat Breb Maramures

Vacanță în România: căsuțele tradiționale din Breb, Maramureș

Maramureș, plai cu flori. Călătorim des prin România, oricând nu suntem plecați prin alte țări și găsim weekenduri libere sau locuri cu internet, să putem munci remote. Ne place să descoperim cum se dezvoltă unele zone, din punct de vedere turistic. Așa că, atunci când găsim un loc fain, dăm mai departe informația. Prin Maramureș n-am mai fost de câțiva ani, uitasem cât sunt de primitori oamenii. Vă povestim mai jos experiența noastră de câteva zile în sat Breb, Maramureș. E un loc care nouă ne spune “se poate face turism fain și servicii de calitate și în România”.

Cazare în Breb, Maramureș

Cazare sat Breb Maramures
Poiana Creasta Cocoșului Maramureș

Cazarea care ne-a impresionat e de fapt un mic sat de vacanță, cu cinci căsuțe tradiționale de lemn, recondiționate. Se numește Poiana Creasta Cocoșului și e chiar la capătul satului Breb, într-o zonă liniștită. Vine la pachet cu multă verdeață, loc de joacă pentru copii, foișor pentru luat masa când e cald afară, jacuzzi și o mică fermă de animale. 

Mi se pare o locație ideală de vacanță pentru familiile cu copii, care pot alerga într-un spațiu mare, pot hrăni animalele sau se pot juca în spațiul special amenajat pentru ei. Dar e o locație foarte bună pentru oricine dorește puțină liniște, în general. Se aud păsările iar aerul e altceva. Se doarme bine, mult după ce a răsărit soarele, din cauza asta.

Cazarea e autentică, căsuțele recondiționate având întregul decor de adineauri, cu confortul zilelor de astăzi.

Prețurile la Poiana Creasta Cocosului

Mesele și jacuzzi-ul sunt la un cost extra. Micul dejun costă 40 lei/persoană, iar prânzul și cina depinde de felurile de mâncare alese. Jacuzzi-ul, proaspăt introdus la locație, costă 90 lei/3 ore (maxim 6 persoane). 

Iar cazarea, în căsuța în care am stat noi, costă 990 lei per noapte. Fiind de 9 persoane, aceasta costă 110 lei/persoană per noapte.

Cazare sat Breb Maramures
Casa Floare de nu mă uita, Poiana Creasta Cocoșului

Cele 5 căsuțe cu nume de flori de la Poiana Creasta Cocoșului:

  • Casa Mac: capacitate 6 persoane. 3 dormitoare, 2 băi. 480 lei noapte/4 persoane sau 690 lei pe noapte/6 persoane.
  • Casa Păpădie: capacitate 6 persoane. 3 dormitoare, 2 băi. 480 lei noapte/4 persoane sau 690 lei pe noapte/6 persoane.
  • Casa Floare de nu mă uita: capacitate 9 persoane. 3 dormitoare, 3 băi, 990 lei pe noapte.
  • Casa Floarea Soarelui:  capacitate 6 persoane. 2 dormitoare, 2 băi. 480 lei noapte/4 persoane sau 690 lei pe noapte/6 persoane.
  • Casa Trifoi:  capacitate 6 persoane. 3 dormitoare, 2 băi. 480 lei noapte/4 persoane sau 690 lei pe noapte/6 persoane. 

Unde mâncăm în Breb, Maramureș

Cazare sat Breb Maramures
Mâncarea la Poiana Creasta Cocoșului

Sunt vreo două restaurante locale în sat, dar noi nu am apucat să le testăm, pentru că Poiana Creasta Cocoșului gătește propriile preparate tradiționale, cu produse locale, bio. Vacanța de vis în Maramureș. Se poate servi aici micul dejun, prânzul sau cina, toate preparate tradiționale, ouăle și legumele fiind chiar din grădina lor. Problema cu mâncarea e că e delicioasă și prea multă, vorba unui oaspete pe care l-am auzit în timpul șederii noastre.

Activități în Maramureș

Cazare sat Breb Maramures
Sat Breb, Maramureș

Mănăstirea Bârsana, Mocănița sau Cimitirul Vesel din Săpânța sunt cateva obiective populare și superbe din Maramureș pe care le puteți vizita când ajungeți în zonă.

Iar mai aproape, neapărat de făcut o plimbare în satul Breb, de vizitat meșterii locali (noi am vizitat un sculptor în lemn, localnic, este gratuit, veți găsi indicații despre locație în sat), o vizită la biserica de lemn din sat și activitățile deosebite organizate de Poiana Creasta Cocoșului.

Locația organizează activități precum mersul cu căruța prin sat, foc de tabără, seri muzicale cu artiști locali, ateliere de făcut pâine sau cozonac de casă. Acestea se plătesc extra și se programează în avans. Unele sunt activități deosebite, pe care nu le poți face în orice vacanță sau călătorie.

Se pot face și drumeții în zonă, picnic în natură sau excursie offroad. Eu vă las un link unde puteți citi mai multe detalii despre numeroasele activități.

Cam atât despre Maramureș, iar dacă doriți să vedeți mai multe materiale, inclusiv în port tradițional, care se închiriază la doamna de la cazare sau în sat cu 30 lei/persoană, aruncați un ochi pe pagina de Instagram.

Cazare sat Breb Maramures
Port tradițional din Maramureș

Safe travels!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*