Ne bucurăm tare când, explorând România, dăm de locuri rupte din Rai. Ne fac să ne simțim mândri și să ne dorim să explorăm și mai tare țara noastră. Așa e și această cazare din România. Credem cu tărie că, expunând zonele frumoase și cazările deosebite din România, încet încet turismul va ajunge, și la noi, la un nivel mai înalt. Iar unele locuri chiar merită a fi descoperite. Astăzi vă povestim despre Cabana Bucin și Sauna Village Bucin, din județul Harghita, din mijlocul unei păduri înalte de brazi. O cazare deosebită, cu saună și ciubăr.
Despre cazare la Cabana Bucin și Sauna Village
Cabana Bucin e formată dintr-un guesthouse cu 7 camere, pentru 27 persoane și 4 căbănuțe independente pentru cazare, de 2-6 persoane. Toate au baie și bucătărie proprie, complet utilată și șemineu. Doar cea mare are wifi. Sauna Village este o zonă nou construită, formată din 4 tipuri diferite de saună: sauna finlandeză, sauna salină, sauna cu cromoterapie și sauna cu aromaterapie. Pe siteul celor de la Cabana Bucin găsiți informații detaliate despre fiecare dintre acestea, detalii utile despre cum să le folosiți, cât timp și cine nu e indicat să le folosească. Tot în sauna village sunt și 2 jacuzziuri tradiționale, din lemn, numite ciubăr în România și o zonă închisă de relaxare, cu scaune comode, cărți, duș și un șemineu. Este semnal foarte slab în zona aceasta remote, deci fiți pregătiți pentru deconectare totală. Digi are cel mai bun semnal, ni s-a spus, iar noi vă putem spune că Orange a avut semnal slab spre deloc. Wifi se găsește doar în cabana mare, dar dacă aveți vreo urgență sau vreți să rezervați o masă la restaurant, apelați cu încredere la cabanier.
Când să mergem la Cabana Bucin?
Noi am ajuns iarna, la începutul lunii martie, când brazii din jurul cabanelor erau încărcați de zăpadă și, ca să ajungem de la cazare la Sauna Village, făceam câțiva pași prin zăpadă. Acum e aprilie, e primăvară, dar o primăvară iernoasă, deci probabil că zăpada încă răcorește momentele de după saună sau baie în ciubăr. Mi se pare genul de locație din România ideală în orice sezon, fiind zonă de munte, mereu veți găsi aici și răcoarea tipică, și căldură și relaxare la cazare în căbănuțele încălzite de șemineu, saună, sau ciubăr.
Cum ajungem la Cabana Bucin din România?
Pe șoseaua dintre Praid și Gheorgheni, la vreo 24km de Praid, pe partea dreaptă, nu departe de drumul principal mărginit de brazi înalți, se află Cabana Bucin – sau mai bine zis, domeniul Bucin, cu ale sale căbănuțe drăgute și un Sauna Village de poveste. Într-o poieniță spațioasă, înconjurată din toate părțile de o pădure bătrână de rășinoase, cu parcare proprie. O pancartă cu numele vă va întâmpina, pentru a nu greși drumul, însă îi găsiți și pe Google Maps, pentru siguranță, scriind Cabana Bucin sau la 46°39’43.3″N 25°18’16.1″E.
Unde mâncăm în zonă?
În primul rând, fiecare cabană are bucătărie complet utilată, iar afară găsiți grătar și ceaun. Dacă nu doriți, însă, să gătiți, cel mai apropiat restaurant este Basa Fogado, la 10km în direcția Gheorgheni. Puteți mânca acolo, cu rezervare făcută în prealabil, sau puteți comanda pentru că aceștia livrează la Cabana Bucin. Noi am mâncat acolo aproape toate mesele și ne-a plăcut tare. Mâncare foarte bună, foarte multă, servire bună și prețuri decente. Vă recomandăm să-i încercați, mai ales dacă vă plac preparatele tradiționale, deși găsiți de toate. Puteți verifica meniul acestora aici.
Ce facem în zonă?
Sunt mai multe pârtii de ski în zonă. Deși nu foarte mari, e o activitate foarte faină de iarnă, înainte de SPA. Pe lângă asta, zona este foarte slab populată și de o frumusețe aparte, așa că drumețiile sunt mereu binevenite. Sunt doar câțiva pași de la cazare până în interiorul pădurii bătrâne de rășinoase, unde vă puteți deconecta complet. Se mai pot face tururi ale pădurilor cu jeepul, cu bicicleta sau safari tours. Dacă vă încumetați și la plimbări mai lungi, care implică mașina, în apropiere este stațiunea Praid cu a sa salină faimoasă în România, satul Corund, unde găsiți multe produse artizanale, Lacul Ursu sau Lacul Roșu și multe altele. Este o zonă frumoasă și bogată în activități, iar cei de la Cabana Bucin le-au prezentat în detaliu pe site.
Prețuri
Prețurile diferă de la o cabană la alta, iar saunele și ciubărul se rezervă și plătesc separat. Pun mai jos prețurile, iar pentru disponibilitate cazare puteți verifica fie calendarul de Booking, fie să contactați direct gazda pe Instagram, Facebook sau la telefon. Mențiune: de multe ori, pe Booking sunt disponibile doar parte din camerele/cabanele disponibile într-o anumită locație, deci dacă nu găsiți nimic acolo, cel mai sigur e să contactați gazda pentru o transparență totală.
- Căbănuțele de 4+2 persoane: 400 RON pe noapte
- Cabana de 27 de persoane: 1600 RON pe noapte
- Ciubărul: 600 RON pe 48 ore, cu 100 RON fiecare oră extra, în weekend. În timpul săptămânii, poate fi închiriat și pe o singură zi. Se rezervă de către un singur grup.
- Sauna (câte 2 saune din cele 4): 250 RON pe 2 ore, se rezervă de către un singur grup.
Cam atât despre experiența noastră de cazare și spa la Cabana Bucin în Harghita, România. Noi am găsit locația foarte liniștită și liniștitoare, un loc perfect pentru relaxare și deconectare, de care avem mare nevoie din când în când. Dacă vreți să vedeți mai multe imagini foto și video din timpul vizitei noastre la cabana Bucin, găsiți pe Instagram @umbluvandra, în Feed și Highlights, sau pe Facebook.
Safe travels! 🙂