După două luni în care doar am muncit și gătit de acasă, dintr-un apartament, ne-am bucurat enorm de relaxarea restricțiilor pentru drumeții și ciclism. Și mai tare ne-am bucurat că aveam o rezervare făcuta la o căsuță în copac, pe care am putut-o amâna doar câteva zile, astfel încât să putem călători, din punct de vedere legal. Așa am plecat, la doar 3 zile după relaxarea restricțiilor, spre Porumbacu Treehouse, căsuța ascunsă într-o pădurice privată dintr-un sat transilvănean de la poalele munților – Porumbacu de Sus.
Cum am ajuns la Porumbacu Treehouse
Cu declarația pe proprie răspundere, bifând punctul 8, cel despre drumeții și ciclism, cu bagaje și mâncare cât să ne ajungă 3 zile, dar și cu gentuța coronavirus, cum îmi place mie să-i spun, am plecat la drum. Traficul a fost printre cele mai relaxate întâlnite de noi până acum, iar pe drum am fost surprinși să vedem că nu ne oprește deloc poliția, nici la dus, nici la întors. Ce-i drept, am mers mare parte a drumului pe autostradă, de la Timișoara până aproape de Sibiu.
Am ajuns în sat puțin după prânz, unde am găsit cu ușurință locația Porumbacu 295, chiar lângă biserică, foarte aproape de strada principală. La Porumbacu 295 găsim o casă tradițională românească, cu o curte generoasă, bucătărie tradițională și 2 apartamente de închiriat. Dar ce e în spatele proprietății ne-a adus pe noi acolo. Plantați acum 25 ani, copacii acoperă o suprafață mare din proprietatea Porumbacu 295 și, printre ei și 2 pârâuri care traversează proprietatea, am găsit și două căsuțe în copac, una urmând să ne fie casă pentru următoarele nopți.
Ce am avut în bagaj
- Haine și lucruri personale necesare
- Photo/video gear și laptop – de laptop nu am avut nevoie, pentru că în căsuță se găsește un smart TV pe care ne-am conectat contul de Netflix.
- Mâncare pentru tot weekendul – căsuța fiind dotată cu o bucătărie complet utilată, a fost ideală în special pentru perioada aceasta în care restaurantele sunt închise. De menționat că, în mod normal, micul dejun în bucătăria tradițională e inclus în prețul de cazare, însă în perioada aceasta nu s-a putut.
- Gentuța COVID-19 – măști, termometru, mănuși și dezinfectant în toate formele am inclus în ea, care-mi e foarte utilă în perioada aceasta, chiar și când merg doar la supermaket.
- Yoga mat – știam că, pe lângă drumeție, vrem să ne și relaxăm sau să facem sport, așa că am aruncat și yoga mat-ul meu preferat în mașină.
- Mult chef de ducă – cred că vă imaginați cât de mult, după 2 luni grele de stat în casă și anulat călătoria și nunta noastră din Hawaii, plus alte vacanțe.
Cum ne-am petrecut timpul la Porumbacu Treehouse
Plecaserăm deja cu gândul că vrem două lucruri: să drumețim și să ne relaxăm. Așa că, atunci când am aflat că putem folosi biciclete gratuit de la Porumbacu Treehouse, m-am entuziasmat puțin. Eu eram pe bicicletă aproape non stop când eram copil, apoi când am fost amândoi cu Work and Travel în SUA, acesta era mijlocul nostru principal de transport, chiar și între localități. Dar nu mai am o bicicletă de mulți ani, așa că de fiecare dată când ajungem într-o locație unde putem da o tură cu bicicleta, cum a fost pe vulcanul activ din Hawaii acum câțiva ani, sau anul trecut pe Gili Air, unde bicicleta era singurul mijloc de transport pe insulă, mă entuziasmez destul de tare.
Pe scurt, activitățile noastre în cele 3 zile au fost următoarele:
- Drumeție în sat și pe lângă sat, spre munți (se văd superb din Porumbacu)
- Excursie cu bicicleta până la Castelul de Lut (e foarte aproape de sat, însă era închis acum) și mai departe spre cabana Negoiu, printre brazi – de la cabana Negoiu se poate pleca în drumeție spre vârful Negoiu din munții Făgăraș, al doilea cel mai înalt vârf din țară. Sigur, ai nevoie de mult timp și de condiție fizică, nu e tocmai a day trip.
- Yoga & acro yoga – am început să exersăm acro yoga beginner flows în carantina asta. Încă nu suntem noi prea experimentați, dar ne bucurăm tare când ne iese câte-o schemă sau poziție. Și încă nu am fost descurajați de nici o căzătură serioasă :))
- Netflix & Chill – primul lucru pe care l-a făcut Marius când am intrat în treehouse, înainte să ne instalăm bagajele, a fost să conecteze contul nostru de Netflix la Smart TV :)) Am făcut atunci o înțelegere că nu ne putem uita doar la TV, după 2 luni de stat în casă, dar în serile petrecute la căsuță am revăzut câteva filme Harry Potter (eu am citit și toate cărțile în liceu, eram mare fan, iar Marius a văzut filmele de “14 ori”, spune el :)) ).
- Am citit – am început o carte nouă la Porumbacu Treehouse – Bunica mi-a zis sa-ti spun ca-i pare rau, de Fredrik Backman, a carui Un barbat pe nume Ove m-a cucerit anul trecut.
- I-am cunoscut pe Irina, Tibi și fiul lor Andrei, cei din spatele căsuțelor în copac din Porumbacu. Am simțit din primul moment că rezonăm cu ei, iar lui Andrei i-am adus un zâmbet maaare pe buze pentru că i-am arătat de aproape drona noastră, de care își dorește și el.
- Am făcut multe poze și filmulețe – mi-a fost foaaarte dor să mă joc cu aparatul, cu drona și am vrut să testăm și noul GoPro mai mult (îl avem din octombrie, dar nu am prea călătorit de atunci), iar zona a fost perfectă pentru joaca noastră de copii mari.
Cum rezervi o vacanță la Porumbacu Treehouse
Dacă îți dorești o escapadă în natură, într-o căsuță în copac foarte spațioasă, cu bucătărie, baie și terasă proprie, cu un dormitor împărțit de spațiul de living de un șir de mesteacăni, în pădure, cu sunetul unui pârâu ce trece chiar pe lângă, găsești Porumbacu Treehouse pe Airbnb, sau îi poți căuta pe Irina și Tibi fie pe e-mail – rezervare.porumbacu@gmail.com, fie la telefon – 0722 313 373 . Noi ne-am simțit incredibil de bine aici, a fost o gură foarte proaspătă de aer, mai ales după carantină, dar adevărul e că am fi venit oricum, e genul nostru preferat de vacanță, aproape de natură.