Experimentează viața la 3000m înălțime

Oamenii vor uita ce le-ai spus cândva, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă. Am auzit cu toții expresia, dar cât de în serios o luăm? Să ne punem în locul lor. Îți amintești o anume discuție pe care ai avut-o cu un prieten acum o lună de zile? De ce? Ce sentiment îți trezește amintirea? Tindem să legăm orice de un sentiment, cum ar fi o melodie, un miros, o amintire. Știind asta, cum putem să ne asigurăm că cei mai dragi nouă sunt cu adevărat fericiți când primesc un cadou?

Să vă povestesc cum l-am surprins eu pe Marius de ziua lui, acum trei ani. Urma să mergem în Hawaii, o destinație la care pur și simplu doar visam și unde nici nu credeam că vom ajunge vreodată. Găsisem bilete de avion cu plecare la scurt timp după ziua lui, în șapte noiembrie 2016 (da, este exact un an fără o zi de atunci). Știam și că e pasionat de experiențe cu adrenalină și că, pe lista dorințelor lui se află și un salt cu parașuta. M-am interesat rapid dacă există experiențe de genul în Hawaii și, mai ales, dacă îmi permit să-i cumpăr un asemenea cadou. 

Am aflat că se poate și că prețul nu e exorbitant, așa că eram sigură că acesta e cadoul potrivit. Am plătit și rezervat locul online, în avans. Sigur, l-am anunțat cu câteva zile înainte de salt, să fie totuși pregătit emoțional. Cadoul a fost un adevărat succes, o experiență care l-a făcut atât de fericit încât acum îmi doresc să sar și eu, cu toată teama mea de înălțime, să văd și să simt și eu toată adrenalina aia prin corp. Îmi povestește despre roller coaster-ul de sentimente pe care le-a trăit în ziua aceea: lipsa poftei de mâncare de dimineață, urmată de emoții pe tot drumul până la aerodrom, concentrare pe parcursul trainingului înainte de săritură, teamă teribilă în zborul înainte de salt și mai ales în momentul în care sari din avion, ca un nebun, urmat de cel mai pur sentiment de adrenalină, libertate, eliberare. Îmi aminește și astăzi de cadoul minunat și ne uităm cu drag la materialul video, iar el experimentează viața într-un cu totul alt fel acum. Eu i-am spus că are o logodnică grozavă!

Suntem, așadar, înclinați să reținem cadourile care ne fac să ne simțim într-un anume fel, iar eu profit de lucrul ăsta. Profit prin faptul că le dăruiesc celor dragi experiențe în loc de lucruri materiale, experiențe care știu că îi vor face fericiți. Da, îmi fac și temele în avans, și știu exact ce gen de experiență preferă fiecare dintre apropiații mei. De exemplu, știu să nu-i cumpăr dragului meu experiențe cu romantism, pentru că nu ar trezi în el emoții pe care acestea le trezesc în mine. 

Sunt încântată că am descoperit cum îi pot face fericiți pe cei dragi mie, și îmi e drag tare să descopăr ce îi bucură cel mai mult, să descopăr mai amănunțit pasiunile lor, ca mai apoi să-i pot surprinde cu cele mai plăcute cadouri pe care cineva le poate primi: experiențele.

*Articol scris pentru competiția SuperBlog 2019

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*