Competiție cu mine însămi

Mă aflu la volanul unui Honda Civic Type R, lângă faimosul Jeremy Clarkson din The Grand Tour, aud sunetul zgomotos al motorului și trăiesc fiecare schimbare de viteză. Simt un gol în stomac și furnicături în degete, iar în 5.8 secunde am atins 100km/h. Am un zâmbet tâmp pe față, accelerez mai tare, îmi simt inima plină. Adrenalina m-a acaparat. Dar cum am ajuns aici?

În urmă cu câteva săptămâni, mă aflam la birou, mă certam cu un script. My usual business day. Dau un scroll pe facebook, îmi apare o reclamă: “Concurs de logică – câștigă o experiență unică: un Nürburgring lap într-o Honda Civic Type R, alături de unul din prezentatorii The Grand Tour. Can you win this?”. It’s a challenge, o accept. Dau click, se deschide un formular cu 40 de întrebări. Trec pe rând prin fiecare. Nu mă grăbesc, am nevoie de o deconectare de la muncă. Am ajuns la final, click pe Submit. Rezultat: 92.5%. Zâmbesc. Îmi sună telefonul. Răspund, aflu că totul e pe bune. Abia acum realizez: voi participa într-o competiție pe Nürburgring în noul Honda Civic Type R, alături de Jeremy Clarkson. Honda România se asigură că nu sunt superficială, îmi oferă un premiu unic: orice îmi doresc, în limita unei sume de bani. Dar nu bani. Aleg premiul ideal pentru mine: o vacanță în jurul lumii, cu oprire în cele mai hot locuri pe care vreau să le văd. Experiențe precum înotatul cu balenele cu cocoașă, croazieră în Antarctica sau o baie în Devil’s Pool a celei mai mari cascade din lume par atât de aproape. I’m hooked. Întreb care sunt următorii pași, și mă apuc de treabă.

Îmi iau liber, îmi fac bagajele, și mă mut în Germania, aproape de Nürburgring, unde mă voi putea antrena zilnic înainte de competiție. Zilele mele de dinainte de competiție arată așa: Mă trezesc devreme, iau un mic dejun copios și beau o cafea cu multă spumă de lapte. Totul normal până acum. Mă întâlnesc apoi cu noul meu copilot, cu care discut minuturile zilei: verificăm din nou rapoartele de ieri, decidem ce am greșit și ce am fi putut face mai bine, și încercăm din nou, în speranța unui rezultat mai bun. Mă urc la volan, îmi pun centura, casca și pornesc GoPro-ul. Nu vrem să ratăm cumva momentul în care vom atinge un timp record. Accelerez, ating suta, accelerez mai tare. Urmează o curbă strânsă, așa că trag tare de volan. Mă apropii mult prea tare de parapet, așa că las mâna moale. Cauciucurile alunecă tare pe șoseaua udă, iar eu simt că pierd controlul. Ce se întâmplă? Am ajuns până aici să o gafez înainte de marea cursă? Nu-s eu aia. Redirecționez roțile și revin pe circuit. Mai urmează încă câteva ture de genul, cu mici gafe pe ici colo. Apoi ne oprim, de ajuns pentru astăzi. Ne relaxăm a doua parte a zilei, analizăm mașini, campioni de curse și stiluri de condus. Îmi doresc foarte tare să câștig.

Jeremy e genul meu de om, inteligent, amuzant, sarcastic. Simțul său al umorului îmi distrage atenția de la marele premiu, uneori. Îmi face plăcere să-l aud glumind chiar și pe seama mea. Nici nu pot să-l condamn, are dreptate. Unde-ați mai văzut o blondă firavă, șoarece de birou, care se străduiește atât de tare să câștige o cursă de raliu? Tu n-ai râde? Dar parcă asta mă provoacă și mai tare. Așa că mă simt pregătită în ziua cea mare.

A sosit. Astăzi concurăm pe Nürburgring cu Honda Civic Type R, mașina care a câștigat turul ultimii doi ani pe acest traseu. Trec repede prin micul dejun, cafea, apoi prin câteva întâlniri cu mass media. Nu mă prea pot concentra. Nu mă gândesc decât la momentul pentru care m-am pregătit în ultimele săptămâni. Sunt 3-4 grade afară, deci nu voi avea probleme cu supraîncălzirea cauciucurilor, dar să vedem cum va fi aderența pe șoseaua asta rece. Ne pregătim să dăm o tură, să încălzim mașina. Accelerăm ușor, nu ne grăbim. Suntem pregătiți. Jeremy aruncă câte o glumă, să nu mă stresez prea tare. 

Momentul 0. Accelerez foarte tare, aud sunetul zgomotos al motorului, atingem 100km/h în 5.8 secunde. Îmi bate inima tare, tare, simt un gol în stomac, am un zâmbet tâmp pe față. Accelerez și mai tare, îmi place adrenalina, nu mă pot opri. Dar trebuie să fiu focusată. Mă concentrez pe traseu, pe curbe. Mă apropii tare de interiorul fiecărei curbe, până exact la limită, fără să o depășesc. Mă simt foarte prezentă, am uitat de premiu, de competiție, vreau doar să conduc perfect. Mă concentrez pe fiecare moment și bucată de drum în parte. “Așa se face”, aud din dreapta mea. Ajunsesem la final, cu un timp record de 7 minute și 43.8 secunde, iar Jeremy era în extaz, la fel ca toți din jurul meu. Multă gălăgie, haos, blitz-uri. Nu-mi venea să cred. Am câștigat competiția, cu cel mai bun timp de până acum. “Mă bucur enorm, și vă mulțumesc din suflet pentru experiență, Honda România!“ , e tot ce am putut să rostesc.

E timpul să revin la viața mea de zi cu zi, dar nu înainte să mă bucur de vacanța mea ideală în jurul lumii. Până la urmă, asta m-a determinat să pornesc în cursa asta nebună care mi-a deschis ochii atât de tare. Următorul pas e să verific prețurile unei Honda Civic de vânzare, sunt impresionată de modelul Honda testat recent și sper să găsesc o ofertă Honda potrivită.

*Articol scris pentru a doua probă din competiția SuperBlog 2019, despre Honda Civic Type R

Un Comentariu

  1. Pingback: Proba 2. La volanul Honda Civic Type R – Amintiri cu un record de viteză

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*